De gastronomie van de Gaume, la Touffaye (of stoofpot van aardappelen)

La Touffaye (of
stoofpot van aardappelen)

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 kg
    aardappelen
  • 3 ajuinen
  • 200 g mager gerookt spek gesneden
    in kleine blokjes
  • 4 soeplepels olijfolie
  • tijm, laurier,
    een knoflookteentje, zout, peper.

Bereiding
Laat het mager spek en
de sneetjes ajuin lichtjes bakken in de olie (of reuzel) in een gietijzeren
pan.
Zodra alles lichtbruin gebakken is, voeg er het gehakte
knoflookteentje met de gepelde en in blokjes gesneden aardappelen aan toe.
Lichtjes bruin bakken en af en toe roeren.
Water overgieten en zout,
peper, tijm en laurier aan toevoegen.
Zachtjes laten koken tot de
aardappelen volledig gaar zijn.

Opdienen met een verse sla van paardenbloemen gemengd met
vast gekookte eieren in blokjes gesneden. Bij gebrek aan paardenbloemen mag
men ook krulsla of bladsla gebruiken.