La Gaume buissonnière, kaarten en topogids

Een van onze doelstellingen is om je ons prachtige Zuid-Luxemburg te laten ontdekken. U zult het hart en de ziel van onze regio leren kennen. Je zult genieten van onze flora en fauna, onze Frans geïnspireerde restaurants en de frisheid van het Luxemburgse leven, allemaal dingen die je zullen achterlaten met blijvende herinneringen aan je verblijf. Jean Peschon

Deze route van 225 km is berekend op een week wandelen.

Dit bijvoeglijk naamwoord "buissonnière" ("spijbelaar") roept de diepten op van een persoonlijke en geheime verbeelding, die van de fantasievolle escapades van de kindertijd, op de hielen van ik weet niet wat Grand Meaulnes, in ik weet niet wat droomland waar we nooit aankomen.

Ja, de Gaume is een goddelijk verleidelijk land, waar de verbeelding binnen handbereik is, rijk aan warme grond en gevarieerde landschappen, afwisselend met trots gebladerte en weelderig groene weiden die rijkelijk baden in de zon.

Rijk aan gastvrijheid van de mensen, die in de typische lineaire dorpen wonen die de oude duinen van de cuestas met hun zuidelijke loomheid bezaaien.

Rijk aan geschiedenis, met een veelzijdig verleden en een onvergelijkbaar erfgoed. Kom en (her)ontdek de oude smederijen met hun zuivere watervijvers, het panorama van Montquintin, de abdij van Orval, de wijngaarden van Torgny, het Gaumais-museum in Virton...

Waar je ook iemand tegenkomt, in een herberg of in een bosje, aarzel niet om een praatje te maken, want de Gaumais zijn net zo hartelijk als hun land".

Bernard Caprasse, gouverneur van de provincie Luxemburg

NB: Nieuw: routekaarten en een beschermende map, een QR-code voor elk deel van de route, om meer informatie te verkrijgen via internet, updates kunnen dan worden gedownload van de website van de vereniging.

ref. "La Gaume Buissonnière", VZW La Gaume Buissonnière, verklarend boekje + routeboekje, 12 pagina's, 30 routekaarten + beschermzak, 150 g, prijs 9 €, formaat 16 × 21,5 × 0,5 cm, porto 3,50 €.

Klik hier om uw bestelling te plaatsen