L'assassin qui parlait aux oiseaux door Jean-Claude Servais

Blaise Van Hoppen, bekend als le Roitelet, wordt beschuldigd van moord en is na twaalf jaar gevangenis eindelijk vrij. Voor de mensen van Torgny is het de moordenaar die terugkeert naar de plaats van zijn misdaad.

Deel I:

Gezichten sluiten en deuren slaan op zijn pad. Zonder haat of wrok probeert het Winterkoninkje zijn leven weer op te bouwen, met de hulp van zijn beste bondgenoten, de vogels. Zij zijn het die hem zijn kracht geven. Dit is het verhaal van een breuk, van een weigering om hypocriete conventies te accepteren. Een verhaal van overtuiging en een prachtige levensles.

Deel II:

Voor het hele dorp is Le Roitelet "de moordenaar". De Ander. De vreemdeling. Degene die in de bomen woont. Degene die met de vogels praat. Camille is de enige die anders tegen hem aankijkt: zij deelt zijn passie voor boomklevers, mezen en grote bonte spechten.

En het is deze medeplichtigheid tussen een klein meisje en een verschoppeling die hartstochten zal doen oplaaien en tumult in harten en hoofden zal veroorzaken.

"Ik heb het winterkoninkje eerder gezien. Ik ging naar zijn hut in de eik, er waren veel geweldige nestkastjes voor de vogels, je had het moeten zien!"

In dit tweede deel, dat het verhaal afsluit, stelt Jean-Claude Servais lafheid en intolerantie aan de kaak, maar componeert hij niettemin een prachtig liefdeslied voor de natuur en het leven.

Uitgegeven door Dupuis, collectie Aire Libre, 2 delen beschikbaar in het Frans en Gaumais dialect.

Het tweede deel bevat een ornithologisch supplement over de zwarte ooievaar geschreven door Gérard Jadoul, een lentecolumn over lokale vogels door Patrice Borceux en een beschouwing van Albert Demaret over "deze vogels die ons bang maken", allemaal geïllustreerd met originele tekeningen van Jean-Claude Servais.

  • 1.ref. "L'assassin qui parlait aux oiseaux", Jean-Claude Servais, Editions Dupuis, Aire Libre, 2 delen van 48 pagina's, 500g + 550g, prijs 15,50€ X 2 = 31€, formaat 23,5 × 31 × 1,9 cm, verzendkosten 7€.
  • 2. ref. "L'assassin qui parlait aux oiseaux", Jean-Claude Servais, Editions Dupuis, Aire Libre, Volume 1, 48 pagina's, 500g, formaat 23.5 × 31 × 0.9 cm, verzendkosten 5 €.
  • 3. ref. "L'assassin qui parlait aux oiseaux", Jean-Claude Servais, Editions Dupuis, Aire Libre, Deel 2, 64 pagina's, 550 g, formaat 23,5 × 31 × 0,9 cm, verzendkosten 5 €.
  • 4. ref. "L'assassin qui parlait aux oiseaux", Jean-Claude Servais, Editions Dupuis, Aire Libre, L'Intégrale, 122 pagina's, 1000 g, formaat 23,5 × 31 × 1,7 cm, verzendkosten 7 €.

Klik hier om uw bestelling te plaatsen