Torgny Ambachtsbeurs 2023 - 32e editie

Het Syndicat d'initiative le Méridional asbl heeft het genoegen aan te kondigen dat de volgende Foire Artisanale de Torgny zal plaatsvinden op Zondag 16 juli 2023 vanaf 10H00.

Torgny, ook bekend als "La Petite Provence Belge", houdt deze zomer zijn 32e Foire Artisanale, met lokale ambachtslieden en kunstenaars, lokale smaken en wijnboeren uit Torgny.

Met zijn ontspannen, feestelijke sfeer, straatentertainment en muziek, een muziekpodium op het plein en een groot aantal eetkraampjes geeft het dorp en de markt je het gevoel dat je op vakantie bent.

Bezoekers slenteren van de ene stand naar de andere in de steegjes, praten met ambachtslieden en producenten en ontdekken het werk van deze professionals en enthousiastelingen.

Er is geen tekort aan curiosa voor degenen die de tijd nemen om te stoppen, waaronder kunstwerken, sieraden, decoratieve objecten, sculpturen, aardewerk, kaarsen, lokale producten en nog veel meer.

Er zullen meer dan 100 kraampjes worden opgezet in de straten van Torgny.

Dit jaar verwelkomen we ongeveer veertig nieuwe exposanten, wat een glimlach op de gezichten van onze vele bezoekers moet toveren!

Op de Place Albert Paul :

 • Oh Mijn Band: opgericht door Hottonnaise zangeres Julie Roiseuxest. Oh My Band is een akoestische poprock coverband. Tot de leden behoren de uit Habays afkomstige Julien Michel (The Voice) en Cédric Grandhenry (ex-Cré Tonnerre en ex-Exuviated).
 • Duo Antidot: 2 gepassioneerde muzikanten. Gitaar - Zang. Het duo werd opgericht in 2015 en hun "pop-folk" repertoire voldoet aan de verwachtingen van alle leeftijden en publiek.

In de straten van het dorp :

 • Luikse marionetten: Het Théâtre à Denis, voor jong en oud, brengt zijn beroemde Luikse marionetten mee. Er zijn verschillende voorstellingen gepland voor de beurs. Ze zullen ook houten poppen maken voor de bezoekers.
 • Duinnara: Jean-Christophe Wary is een singer-songwriter uit de Ardennen, wiens universum zich beweegt tussen pop, rock, blues, electro en gypsy jazz. Hij is een bedreven looper en heeft de bijzonderheid om meerdere instrumenten tegelijk te bespelen.
 • De heer Daniel Mulder: geeft een boeiende demonstratie waarin hij de geheimen onthult van hoe touwen worden gemaakt, te beginnen met touw.

En nog veel meer...

Maar ook:

 • Demonstraties en ambachten: keramiek, schilderen, beeldhouwen, enz.
 • Lokale producten,
 • Oude ambachten, tentoonstelling van antieke tractoren,
 • Bars en restaurants de hele dag door.

Gratis toegang en pendeldienst!

 • Parkeerplaatsen in het dorp (ingang dorp, voetbalveld, enz.)
 • Parkeergarage bij het oude station van Lamorteau

Pendelbus Lamorteau-Torgny van 10.00 tot 19.00 uur:

Kom bij ons om kunst en ambacht in al hun pracht te vieren!

 


Verkeersplan Torgny - zondag 16 juli 2023

 

 


Met de steun van:

De gemeente Rouvroy (website link)

GS Construction (website link)

Schneder-Fagny (website link)

Orval (website link)

Boucherie Maréchal (website link).

Bier - La Gaumaise (link naar Instagram)

Pharmacie de Rouvroy SRL (website link)