Torgny Ambachtsbeurs 2024

Ontdek de zomermagie van Torgny, een zuidelijk juweel met de bijnaam "La Petite Provence Belge", tijdens de 33e Ambachtsbeurs op 21 juli 2024 vanaf 10.00 uur! Dompel jezelf onder in een betoverend universum waar lokale kunstenaars en ambachtslieden je meenemen door hun unieke creaties, terwijl de delicatessen van het land en de wijnen van Torgny je smaakpapillen prikkelen.

Met zijn ontspannen, feestelijke sfeer, straatentertainment en muziek, een muziekpodium op het plein en een groot aantal eetkraampjes geeft het dorp en de markt je het gevoel dat je op vakantie bent.

Bezoekers slenteren van de ene stand naar de andere in de steegjes, praten met ambachtslieden en producenten en ontdekken het werk van deze professionals en enthousiastelingen.

Er is geen tekort aan curiosa voor degenen die de tijd nemen om te stoppen, waaronder kunstwerken, sieraden, decoratieve objecten, sculpturen, aardewerk, kaarsen, lokale producten en nog veel meer.

Er zullen meer dan 100 kraampjes worden opgezet in de straten van Torgny.

Dit jaar verwelkomen we ongeveer veertig nieuwe exposanten, wat een glimlach op de gezichten van onze vele bezoekers moet toveren!

Bars en eten de hele dag door!

Gratis entree en shuttle !!

Laat je meeslepen door een symfonie van klanken en betoverende ritmes met uitzonderlijke optredens:


Muzikaal entertainment

Op het Albert Paulplein

Triplay - is een groep die vooral bekend staat om zijn herziene covers, met als bijzonderheid het coveren van de leadzang op viool. Maar wat echt je aandacht trekt is de vreugde, de goede humor en de medeplichtigheid tussen de muzikanten en hun vermogen om één te worden met het publiek.(https://lampli.be/)

🎶 Try Potes  – Les deux potes tripotent des classiques du chant marin allant de Michel Tonnerre à Georges Brassens dans un style folk et acoustique et dans les airs belges, bretons et québécois. “Soit on chante des reprises, soit on change les paroles. Par exemple, on a transformé les paroles de « John Kanak » à « Gilles Kayak »”, explique Patrick Weyders, le pote chestrolais (© 2024 RTBF). Page Facebook


Reizende evenementen

🎺 Nerds Brass Band - Een explosieve en meeslepende brassband die met energie en creativiteit de grootste hits aller tijden brengt. Van Britney Spears tot Pharrell Williams, via klassiekers uit de jaren 90 nemen ze je mee naar een feestelijk en onvergetelijk muzikaal universum. Facebook

🎺 Isaac Brass Band - Een funky, relaxte band die zeker in vervoering zal raken op het ritme van hun groovy melodieën. Met hun opzwepende repertoire staan deze virtuozen garant voor een opwindende sfeer en memorabele momenten. Facebook

The Two of Us - Véronique en Louison vormen een magisch duo met een betoverende mix van pop en jazz. Hun betoverende optredens, begeleid door bas, gitaar en zang, zorgen voor een intieme en betoverende sfeer. Facebook


Andere evenementen

De handel in kleermakers is bijna verdwenen, maar Daniël Mulder en zijn vrienden geven een boeiende demonstratie waarin ze de geheimen van het touwslaan onthullen en laten zien hoe het ambacht in de loop der tijd is blijven bestaan. Robuuste touwen kunnen worden gemaakt van natuurlijke vezels zoals hennep of katoen.

Dompel je onder in de betoverende wereld van het Théâtre à Denis, waar de beroemde Luikse marionetten voor je ogen tot leven komen. Verbluffende voorstellingen en demonstraties van houten poppen zullen jong en oud de hele dag verbazen. Website

Laat u betoveren door het straatentertainment, de gastronomische kraampjes, de tentoonstelling van oude tractoren, de miniboerderij en het muziekpodium dat het dorpsplein zal verlevendigen. Geniet van de feestelijke zomersfeer in deze pittoreske omgeving en biedt u een echt tijdloos uitje.

Doe mee en dompel jezelf onder in een wereld van kunstnijverheid waar creativiteit in de schijnwerpers staat!


Toegang: Kaarten en pendeldiensten

Als onderdeel van het verkeersplan komt er een ontlastende parkeerplaats bij het oude station van Lamorteau, met pendelbussen naar Torgny.

Parkeren bij de ingang van het dorp, voetbalveld...

Kaart met staanplaatsen, animaties, bars, eten, toiletten...

Er zijn de hele dag pendeldiensten beschikbaar, van 10.00 tot 19.00 uur, die vertrekken vanaf het oude station van Lamorteau. https://maps.app.goo.gl/KQmep8thMqH4s7cw7

Let op: de inschrijvingen voor ambachtslieden zijn gesloten!

Pharmacie de Rouvroy SRL (website link)

GS Construction (website link)

Bier - La Gaumaise (link naar Instagram)

Boucherie Maréchal (website link).

Schneder-Fagny (websitelink )

Schneder-Fagny (website link)