De Méridionale

Welkom in Torgny, een oase van rust in het hart van het Belgische platteland!
Het dorp Torgny, het meest zuidelijke van België, ligt in het zuiden van de provincie Luxemburg, in de Gaumestreek, in de gemeente Rouvroy. In 1996 werd het erkend als een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Neem contact met ons op!

VVV-kantoor "Le Méridional vzw"

Het Syndicat d'Initiative Le Méridional VZW is het toeristische informatie- en onthaalpunt voor bezoekers en biedt een meeslepende ervaring in het charmante stadje Torgny, genesteld in de pittoreske Gaumestreek in het zuiden van België. Het Syndicat heeft een winkel met lokale producten en ambachten die de authenticiteit en culturele rijkdom van de streek weerspiegelen. Onder de verkrijgbare producten bevinden zich gerenommeerde lokale wijnen, smakelijke kruiden, ambachtelijke azijnen, geurige kruidenthee en vele andere gastronomische schatten. Het dorpsleven is bijzonder levendig in de zomer, met een reeks festiviteiten georganiseerd door het Syndicat om het zomerseizoen in te luiden. Deze omvatten

De Torgny Craft Fair , die op de 3e zondag in juli wordt gehouden, is de perfecte gelegenheid om lokale ambachten in al hun pracht te ontdekken. Bezoekers kunnen de originele creaties van lokale ambachtslieden bewonderen en met hen praten over hun voorouderlijke knowhow.

De Bar Ephémère in augustus, wanneer het enige restaurant in het dorp zijn deuren sluit voor de jaarlijkse vakantie. Onze vrijwilligers verwelkomen bezoekers in een gezellige sfeer. De Bar Ephémère is gevestigd op de Place de Torgny. Er worden streekgerechten en drankjes aangeboden.

In de winter belooft het Nieuwjaarsconcert in de kerk van Torgny het begin van het nieuwe jaar op de best mogelijke manier in te luiden. Bezoekers kunnen genieten van glühwein en heerlijke hapjes, bereid door onze vrijwilligers.

Het dorp Torgny

Een oase van rust in het hart van het Belgische platteland!
Het dorp Torgny, het meest zuidelijke van België, ligt in het zuiden van de provincie Luxemburg, in de Gaumestreek, in de gemeente Rouvroy. In 1996 werd het erkend als een van de mooiste dorpen van Wallonië. Torgny ligt verscholen in deze schilderachtige streek en heeft een pastorale charme en een warme sfeer. Dit betoverende dorp, dat de bijnaam "De kleine Provence van België" draagt, nodigt je uit om de geplaveide straatjes, karaktervolle huizen en groene landschappen te ontdekken.
Wandel door de wijngaarden en boomgaarden, waar lokale smaken harmonieus samengaan met lokale tradities. Trakteer uzelf op een proeverij van Torgnolais-wijnen, bekend om hun kwaliteit en unieke karakter.

De wijngaarden zoals Le Poirier du Loup, die het dorp sieren, bieden een unieke zintuiglijke ervaring, waar de smaken van het land harmonieus samengaan met lokale tradities. De Torgnolais-wijnen, bekend om hun kwaliteit en unieke karakter, zijn een must om te ontdekken tijdens een proeverij in het hart van de wijngaard.

Op zoek naar natuur en wandelen? Torgny is het ideale vertrekpunt om de bewegwijzerde paden te verkennen die het omliggende platteland doorkruisen. Trakteer jezelf op een ontsnapping naar het hart van de natuur en ontdek adembenemende panorama's. Ontdek het Raymond Mayné natuurreservaat, het enige in zijn soort in Belgisch Lotharingen. 

Bestel hier de IGN wandelkaart van Rouvroy!

We hopen dat deze virtuele rondleiding je alle informatie geeft die je nodig hebt om je volgende bezoek aan onze mooie streek voor te bereiden. Of u nu op zoek bent naar ontspanning, culturele ontdekkingen of buitenactiviteiten, de gemeente Rouvroy zal aan al uw wensen voldoen. Kom genieten van een authentieke en onvergetelijke ervaring in dit kleine stukje paradijs op het zuidelijkste puntje van België!

Welkom in Rouvroy, waar levenskunst zijn volle betekenis krijgt...

Nieuws