Orval

In het hart van een gouden vallei, een abdij, een trappistenbier, een kaas...

De site van Orval, een hoge plaats van spiritualiteit, werd bewoond vanaf het tweede millennium voor onze jaartelling. Het klooster, met zijn warme kleur van kalksteen, getuigt van een uitzonderlijke geschiedenis en architectuur, en ademt een stralende sfeer van vrede midden in de natuur.

De abdij wordt momenteel bewoond door cisterciënzer monniken.

Tijdens het bezoek kunt u de romaanse en gotische ru ïnes van het oude klooster, de geneeskrachtige tuin van de oude apotheek en enkele open ruimten van het huidige klooster ontdekken.

Een audiovisuele presentatie vertelt u de legende van de Val d'Or en haar prinses, het dagelijkse leven van de monnik en de twee belangrijkste economische activiteiten van de abdij: het brouwen van het beroemde Orval trappistenbier en het maken van haar uitstekende kaas.

Het is mogelijk om diensten bij te wonen en retraites te doen om de monastieke reis van de stilte te delen.

Wat kan ik nog meer zeggen behalve u uit te nodigen om de regel van Sint Benedictus te ontdekken via hun prachtige website: www.orval.be

Abbaye d'Orval, B-6823 Villers-devant-Orval, tel. herberg: 00 32 (0)61.32.51.10 (van 9 tot 11 uur, van 14 tot 16.30 uur) Fax herberg: 00 32 (0)61.32.51.36, tel. portiersloge van de abdij: 00 32 (0)61.31.10.60