La touffaye

La touffaye (of gestoofde aardappelen)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 3 uien, in dunne plakjes gesneden
  • 200 g mager gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
  • 4 el. olijfolie
  • tijm, laurier, een teentje knoflook, zout en peper.

BereidingBruin ineen gietijzeren braadpan het spek en de ui in de olie (of reuzel).Voeg, eenmaal bruin, de fijngehakte knoflook en de geschilde en in grote blokjes gesneden aardappelen toe.Laat kleuren op een zacht vuurtje, af en toe roeren.Bedek met water en voeg zout, peper, tijm en laurierblaadjes toe.Laat afgedekt sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

Serveer met een paardenbloemsalade gemengd met gehakte hardgekookte eieren. Als er geen paardenbloem beschikbaar is, volstaat een salade van frisée of andijvie.